Jeuk aan je hoofd? Een droge hoofdhuid? Pijn bij het kammen van je haren? Van een gevoelige hoofdhuid wordt niemand gelukkig. Maar geen reden om met de handen in het haar te zitten, want met de juiste haarverzorging kom je al een heel eind. Dit zijn de 6 meest gemaakte fouten, we vertellen je graag hoe je die vermijdt.

  1. Je haren te vaak wassen

Een droge hoofdhuid genezen, doe je niet door je haren zo vaak mogelijk te wassen. Je hoofdhuid geraakt er net door geïrriteerd, waardoor je steeds meer jeuk krijgt. Ga je krabben, raakt de huid nog meer geïrriteerd, waardoor op termijn nog meer jeuk ontstaat. En zo ontstaat een pijnlijke, jeukerige, vicieuze cirkel.

Over hoe vaak je je haren dan precies moet wassen, bestaat discussie, maar in het algemeen moeten twee à drie wasbeurten per week volstaan. Gun je gevoelige huid dus af en toe wat rust door een shampoobeurt over te slaan.

  1. De haardroger te heet zetten

Ook warme lucht droogt uit. Laat je haardroger af en toe aan de kant liggen, je haren drogen vanzelf ook wel. De gewonnen tijd kan je gebruiken om nog een keer extra te snoozen ’s morgens: win-win! Heb je écht je haardroger nodig, zet ‘m dan op een iets lagere temperatuur. Dat is al een tikkeltje vriendelijker voor je huid.

  1. Je haar opsluiten

Je haren in een strak kapsel dragen of onder een muts verstoppen? Toch maar beter niet, want hoofdhuid heeft ademruimte nodig. Gooi dus af en toe die haren los, en overdrijf niet met hoofddeksels, om pijn aan je hoofdhuid te vermijden.

  1. Te agressieve shampoo gebruiken

Een gevoelige en beschadigde hoofdhuid te lijf gaan met shampoos voor een normale huid doe je beter niet. Door een zachtere shampoo te gebruiken droog je je huid minder uit, waardoor je haar en hoofdhuid zich sneller gaan herstellen.

Let op voor shampoos die laurylsulfaten bevatten. Deze reinigen je haren sterk, maar drogen ze tegelijkertijd ook uit. Niet aan te raden dus als je last hebt van een gevoelige hoofdhuid. Ook sulfosuccinaten zijn te vermijden.

  1. Te warm douchen

Ook onder de douche kan je hoofd lijden onder een te warme temperatuur. Zeg gedag tegen die gloeiendhete douchestraal en verbeter de conditie van je haar en hoofd.

  1. Te veel stress

Het klinkt eenvoudiger dan het is, maar probeer stress te vermijden. Het is een van de grootste oorzaken van een droge (hoofd)huid, en door die factor te elimineren is het probleem misschien wel meteen van de baan. Een eerste stap? Jezelf af en toe trakteren op een hoofdmassage: ontspanning gegarandeerd.

Op zoek naar een verzorgende, milde shampoo? Probeer de zachte shampoo van BE.CARE die je haar reinigt en verzorgt, zonder de huid uit te drogen.