Gebarsten lippen zijn vervelend. Je lippen regelmatig insmeren met lippenbalsem kan al heel wat ellende voorkomen.

Gebarsten lippen: het oogt niet alleen wat minder fraai, het kan ook nog behoorlijk vervelend en pijnlijk zijn. Zeker nu de herfstmaanden stilaan in zicht komen, wordt het tijd dat we ons huid voorbereiden op guurder weer. Want je kunt heel wat doen om gebarsten lippen te voorkomen. Regelmatig insmeren met een kwalitatieve lippenbalsem is een goede start. De apotheker maakt je graag wegwijs in het aanbod. We zetten onze tips even op een rijtje.

 

Onze 8 tips om gebarsten lippen te voorkomen

Tip 1: Gebruik een lippenbalsem
Smeer regelmatig je lippen in met een beschermende lippenbalsem, ook ’s avonds voor je gaat slapen. Let wel op met lippenbalsems die een sterke smaak hebben. Ze zorgen er soms voor dat je té veel aan je lippen likt waardoor ze net meer uitdrogen. De BE.CARE herstellende lippenbalsem herstelt, verzorgt en beschermt je lippen tegen barstjes en kloven. Dankzij de uv-filter kun je hem het hele jaar door gebruiken, ook op de zonnigste momenten. Breng hem om de 2 à 3 uur aan, meer is zeker niet nodig. Vraag raad aan je apotheker.

Tip: De BE.CARE lippenbalsem is kleurloos en dus ook perfect geschikt voor mannen.

Tip 2: Gebruik een uv-filter
Is het een zonnige dag of ga je bijvoorbeeld in de bergen wandelen? Gebruik dan een lippenbalsem met uv-filter. Deze voorkomt dat je lippen verbranden en/of uitdrogen.

Tip 3: Laat dat likken aan je lippen

Tip 4: Zorg voor een goede luchtvochtigheid in huis/kantoor
Centrale verwarming of aircotoestellen kunnen ervoor zorgen dat de luchtvochtigheid in huis daalt. Daardoor krijg je mogelijks last van droge ogen, hoesten, hoofdpijn … en gebarsten lippen. De ideale luchtvochtigheid in huis ligt tussen de 40 en 60 procent. Zeker tijdens de wintermaanden kan die een sterke duik nemen, soms tot onder de 10 procent. Om het terug op peil te brengen, hang je best een bakje water aan de verwarmingstoestellen. Of er bestaan ook speciale luchtbevochtigers waarmee je het binnenklimaat perfect kunt regelen.

Tip 5: Als je snel last hebt van gebarsten lippen hou je best parfums en cosmetica uit de buurt van je mond

Tip 6: Adem door je neus bij koud weer

Tip 7: Drink voldoende water zodat je hele lichaam goed gehydrateerd blijft

Tip 8 : Trek je sjaal een beetje hoger.
Wanneer we bij kouder weer buitengaan,  trekken we handschoenen aan, zetten we een muts op en trekken die sjaal stevig aan. Maar wat met het kwetsbaarste deel van ons gezicht: de lippen? Die stellen we vaak bloot aan de weersomstandigheden waardoor ze extra risico lopen. Trek dus bij guur weer de sjaal wat over je lippen zodat ze beter beschermd zijn.