Onze handen zijn één van onze belangrijkste visitekaartjes, maar helaas krijgen ze het elke dag ook hard te verduren. De afwas doen, droge lucht in huis, koude, … stuk voor stuk hebben ze een invloed op de huid van onze handen. Bovendien is de samenstelling van die huid anders dan op de rest van het lichaam. Op de rug van de handen is de huid erg dun en bevat ze amper vetweefsel waardoor ze sneller verrimpelt en veroudert. De huid op de handpalm bevat dan weer geen talgklieren waardoor ze droog en ruw kan aanvoelen. Daarom is het zo belangrijk om je handen goed te verzorgen. En met dit stappenplan is dat helemaal niet moeilijk of lastig.

Stap 1: Bescherm je handen preventief

Heel wat problemen kun je al voorkomen door je handen goed te beschermen met handschoenen. Niet alleen wanneer je in de tuin klust, huishoudelijke taken uitvoert of bijvoorbeeld in de bouwsector werkt. Contact met water of chemische producten tast namelijk je natuurlijke beschermingslaag aan waardoor je handen erg kwetsbaar worden.

 

Stap 2 : Stop met nagelbijten

Mooie, verzorgde nagels vormen een belangrijk onderdeel van een goede handverzorging. Dat begint met er niet op te bijten. Daardoor ontstaan er immers kleine scheurtjes waar bacteriën en andere indringers vrij spel krijgen. Bovendien loop je op die manier ook risico op een mondinfectie. Als het niet meteen lukt om te stoppen met nagelbijten, kun je steeds advies vragen aan je apotheker.

 

Stap 3:  Maak van handcrème een routine

Contact met water en zeep, doet de huid uitdrogen. Daarom is het belangrijk dat je je handen – na elke wasbeurt – inwrijft met verzorgende handcrème. Niet alleen wanneer je handen al droog of trekkerig aanvoelen, maar ook preventief. Toch werkt niet elke handcrème even doeltreffend. De BE.CARE verzorgende handcrème wordt enkel met hoogwaardige ingrediënten vervaardigd waardoor ze je handen telkens voedt, verzorgt en verzacht. Stop de handcrème in je handtas en maak er een routine van om je handen veelvuldig in te wrijven.

Trouwens, vergeet ook je nagels niet! Smeer ze gerust mee in met de BE.CARE verzorgende handcrème.

 

Stap 4 : Scrubben voor een fluweelzachte huid

Scrubben zorgt ervoor dat de dode huidcellen verdwijnen en dat je huid de verzorgende handcrème beter kan opnemen. Bovendien kun je het makkelijk zelf doen. Jouw apotheker geeft je graag advies over de verschillende producten. Maar let er op dat je ook niet té hard scrubt want de huid op de handen is erg dun. Scrub verschillende keren per week voor een optimaal resultaat.

 

Stap 5 : Ook je handen genieten van een massage

Je handen af en toe even masseren? Ze zullen er je dankbaar voor zijn. Wrijf elke vinger van de top naar beneden, net alsof je een handschoen aantrekt. Gebruik intussen wat verzorgende handcrème en maak met je duim draaiende bewegingen op de rug van de hand en de handpalm.

 

Stap 6:  Vijl je nagels

Door je nagels te vijlen hou je ze gezond, sterk en breken ze minder snel af. Vijl ze steeds in één richting tot ze een mooie, ronde vorm krijgen. Dat je ze in één richting vijlt is belangrijk om te voorkomen dat je de structuur van de nagel beschadigt. Dus niet heen en weer bewegen, zoals met een zaag. Vijl ook enkel vooraan, en nooit opzij. Gebruik eerst de grove kant van de nagelvijl en werk dan af met de fijne kant.

 

Stap 7: Vergeet je nagelriemen niet

De nagelriem beschermt je nagel tegen allerlei indringers zoals bacteriën, chemicaliën en schimmels. Belangrijk dus om ook die in goede conditie te houden. Maar net als de rest van de huid op de handen, zijn ook de nagelriemen kwetsbaar waardoor ze snel uitdrogen en rafelen. Daarom is het goed om – telkens wanneer je je handen inwrijft met verzorgende handcrème – ook je nagelriemen mee in te smeren zodat ze gehydrateerd blijven.

 

Stap 8: Slaap je handen mooi

’s Nachts is het perfecte moment om je handen te laten herstellen van alle schadelijke invloeden. Smeer –  nét voor het slapengaan – een dikke laag herstellende handcrème op je handen en trek vervolgens katoenen handschoenen aan zodat de crème de hele nacht in de huid kan trekken. De BE.CARE herstellende handcrème is hiervoor uitstekend geschikt. Ze hydrateert de huid, versterkt de natuurlijke beschermlaag en bevordert het genezingsproces. De volgende morgen voel je meteen een verschil. Herhaal dit regelmatig voor een optimaal effect.