Steunkousen en compressiekousen zijn voor veel mensen onmisbaar geworden. Niet alleen ouderen, maar ook steeds meer jonge sporters en reizigers zoeken hun heil in deze strakke kousen. Maar waarvoor dienen ze, hoe gebruik je ze het best, en hoe zorg je ervoor dat je benen er niet door uitdrogen? In deze blog krijg je er alles over te weten.

Waarom steunkousen?

Steunkousen en compressiekousen worden gebruikt om problemen bij de bloedsomloop in je benen te voorkomen of verminderen. Aandoeningen als spataderen, vermoeide benen of krampen kunnen behandeld worden met die compressietherapie.

De kousen worden veelal gelinkt aan ouderen, maar ze hebben hun nut ook al op andere terreinen bewezen. Veel sporters gebruiken de strakke kousen om blessures te voorkomen tijdens trainingen, en ook fervente reizigers zie je vaak met lange kousen op het vliegtuig stappen. Bij lange vluchten of autoritten helpen de kousen namelijk spataders – als gevolg van het lange zitten – te voorkomen. Reden genoeg dus om steunkousen op je inpaklijstje te zetten voor de volgende vakantie.

Voorkom uitdroging

Of je steun- of compressiekousen dagelijks draagt, of juist eenmalig voor een lange trip, de huid van je benen zal na gebruik ongetwijfeld droog aanvoelen. Een verzorgende bodylotion komt dan goed van pas. Smeer je benen zorgvuldig in na het uittrekken van je kousen, zodat je huid gehydrateerd blijft.

Let op: als je je benen ’s ochtends insmeert, dan heb je een grotere kans dat je steunkousen gaan afzakken gedurende de dag. Bewaar dat smeerritueel dus voor ’s avonds, dan heeft de crème voldoende tijd om in te trekken voor je je kousen weer aandoet.

Hoe trek je ze aan?

‘Even snel je steunkousen aantrekken’ is helaas geen optie. Door de druk trek je ze een stuk moeilijker aan dan normale sokken. Maar wij helpen je graag met een handige truc.

Beginnen doe je door je kous binnenstebuiten te trekken tot aan de hiel (het stuk waarin je voet terechtkomt, blijft dus zoals het hoort). Daarna stop je je voet in de kous, zorg je ervoor dat je hiel op de juiste plek zit, en trek je de kous stukje bij beetje op tot net onder je knie. Eventuele ribbels strijk je glad, en voilà, je kousen zitten op hun plek.

Je benen de verzorging gunnen die ze verdienen na een hele dag strak ingepakt te zitten? BE.CARE lichaamsmelk dringt snel in en hydrateert je huid.